Roundabout Roskilde

For et mere cirkulært Danmark

Hvem er involveret

Aktører

Følg med

Tidslinjen

Start Dialog

Kontakt

Om Roundabout Roskilde


Til gavn for people, planet and profit er visionen for Roundabout Roskilde at øge udbud af – og efterspørgsel på – genbrugte og genanvendte byggematerialer, så der bliver tale om en industriel cirkulær økonomi, der giver nye forretningsmuligheder for danske virksomheder. Det skal ske ved, at alle led i bygge- og anlægsbranchens værdikæder får en ny attraktiv innovationsplatform, hvor konkrete forandringer kan igangsættes i et sammenhængende og blomstrende økosystem.

Innovationsplatformen skal indeholde nye fysiske udstillingsrum for cirkulære løsninger og forretningsmodeller, hvor brugere og bygherrer samt arkitekter, ingeniører, entreprenører, håndværkere, leverandører og producenter oplever potentialer for en mere bæredygtig praksis, hvad enten de er involveret i planlægning og design eller opførelse, drift og vedligeholdelse af bygninger og infrastruktur. Disse oplevelser skal være baseret på konkrete demonstrationsprojekter rundt i landet som igangsættes, gennemføres og kommunikeres i fællesskab på baggrund af interesser, kontakter, faciliteter, materialer og øvrige ressourcer. For at kunne dette skal innovations-platformen også indeholde arrangementer og aktiviteter, der gør den til et naturligt samlingssted for relevante aktører. Følgende tre aktivitetsspor vil stimulere både udbuds- og efterspørgselssiden.

Hvis initiativet har din interesse så kontakt udviklingschef Martin Thuesen på martin@corolab.dk eller 25670123 og hør mere.

Forretningsudvikling og iværksætteri


Fokus er på etablering af tillidsbaserede partnerskaber og værdikædesamarbejder, der kan give nyt liv til gamle materialer ved at finde andre anvendelser og aftagere, samt at nedbringe risiko ved forandring i kraft af tættere dialog og øget gennemsigtighed. Dette sker gennem inkubation samt tilførsel af kapital og ekspertise til demonstrationsprojekter, som skaber bedre bundlinje for alle.

Forskning og innovation


Fokus er på at lære fra andre organisationer og brancher samt at koble aktører fra dem for at løse problemstillinger ift. eksempelvis planlægning og samskabelse, arkitektur, jura, miljøfarlige stoffer, brand, statik og materialestyrke, robotter, digitalisering, LCA, teknologivurdering, certificering, adfærd eller forbrugeraccept. Dette kan udvikle industrien og informere kommende lovgivning samt regulering og vil ske i nært samspil med de øvrige spor.

Kompetenceopbygning og uddannelse


Fokus er på at sikre læring og kvalificeret arbejdskraft gennem involvering af elever, studerende og medarbejdere, så de opnår eksemplarisk indsigt i mere bæredygtig praksis og brugen af tilgængelige genbrugsmaterialer i det virkelige driftsmiljø. Dette via tilbud i både ungdomsuddannelser, længere videregående uddannelser og VEU regi.

Aktører


Samtlige organisationer, der er nævnt nedenfor, bidrager til aktiviteterne og opnåelse af visionen ved i fællesskab:

  • At tilvejebringe finansiering, fx fra eksterne fonde og puljer, til realisering af de projekter inden for cirkulær økonomi, som grupper af deltagere tager initiativ til
  • At sikre effektiv formidling af deltageres interesser, ressourcer og aktiviteter i forhold til at nedbryde aktuelle barrierer for øget cirkularitet
  • At skabe positive forandringer i kraft af udvikling, implementering og skalering af cirkulære løsninger og forretningsmodeller i praksis hos deltagerne og andre.

Corolab stiller sig til rådighed for at koordinere tiltag, hvor det typisk vil være erhvervsfremmeaktørerne og videninstitutionerne, der tager lead på at skaffe finansiering og formidle aktiviteter. Sammen med bygherrer, rådgivere, producenter, leverandører og håndværkere udføres forandringerne.

Kontakt udviklingschef Martin Thuesen, på martin@corolab.dk, hvis din organisation giver grønt lys til denne kørselsretning, som medfører øget trafik på vejen mod cirkulær økonomi, uden at lave prop. Således vil I, som i en rundkørsel, opleve bedre udsyn uden nødvendigvis at krydse hinandens vejbaner.

Deltagere


a:gain
Alpha Akustik
Anlægsgartner Gottlieb
Argo
Boligselskabet Sjælland
By-DELE
Clean
ConTech Lab / Molio
Cornelius Vöge
Corolab
Danfoss
DBI
DSV Transport
Erhvervsforum Roskilde
Erhvervshus Sjælland
Fors
Goltermann Fenger Design
Junckers
LH Hockerup
Lindskov Communication
Malmos
Mernild Byg
Norsyn
Næste
Polygon
Provice
Rambøll
Rockwool
Roskilde Festival
Roskilde Kommune
Roskilde Tekniske Skole
RUC
Solum Roskilde A/S
Thomas Dambo
Tscherning
We Build Denmark
Zealand
Zeppelin CP
med flere

Tidslinje

  • 2023: Ideen introduceres
  • 2024: Visionsudvikling
  • 2024: Igangsættelse af demonstrationsprojekter
  • 2025:
  • 2026:

Kontaktpersoner

Udviklingschef Martin Thuesen kan hjælpe dig videre og sætte dig i forbindelse med relevante aktører.

Martin Thuesen
Martin ThuesenUdviklingschef+45 25670123