RiConfigure - Reconfiguring Research and Innovation Constellations

RiConfigure

Løsning: EU-projektet RiConfigure skal øge innovationskapaciteten, så der kan udvikles nye løsninger på komplekse samfundsudfordringer gennem quadruple helix samarbejder. Det sker ved at levere anbefalinger og metoder – i form af bl.a. en booklet, træningsforløb og policy briefs – til at involvere civilsamfundet som en ressource i udviklingen af innovative løsninger.

Værdi: CORO bidrager med viden og erfaring samt en case til projektet, idet vi innoverer på tværs af virksomheder, videninstitutioner og offentlige organisationer, som ofte er interesserede i at få civilsamfundet på banen, så flere relevante perspektiver og slutbrugernes behov kommer i spil tidligt. Det skal sikre bedre og helhedsorienterede løsninger. Med fokus på et samarbejde i Trekanten, som udspringer af projektet Byfortætning og udfordringen med De Alvandnyttige Boliger,  giver vi input til forskere og praktikere fra andre lande. Det foregår på baggrund af arbejdet med at udvikle og implementere vandteknologi og designe faciliteter som kan bidrage til attraktive byrum, der bliver brugt af beboere, foreninger og borgere til aktiviteter og fællesskab. For at skabe ny viden om succesfulde samarbejdsprocesser, som også kan styrke COROs praksis, har partnerne i RiConfigure fået mulighed for at observere forløbet her i Roskilde, hvor vi løbende afprøver forskellige tiltag.

Projektstatus: Projektet kører fra maj 2018 – juli 2021, hvorefter vi fortsætter arbejdet med at formidle indsigterne til relevante målgrupper. Læs alle publikationerne her og find træningsmateriale her.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 programme for research and innovation under grant agreement no. 788047.

Partnere

Danish Board of Technology (DBT), Fondazione Adriano Olivetti, Asociación Colombiana para el Avance de la Ciencia, Wageningen University & Research, Institute for Advanced Studies (IHS), Vienna, Fraunhofer-Gesellschaft, Corvinus University of Budapest, Ludwig Boltzmann Gesellschaft, Institute for Sustainable Process Technology, Universitat Pompeu Fabra

Status

Afsluttet

Kontakt

Martin Thuesen, Development manager