Cirkulær Cykeløkonomi

Cirkulær Cykeløkonomi udvikler en cirkulær forretningsmodel med vision om at revolutionere genbrug af cykler i Danmark. Projekter sætter standarden for en ny og innovativ cirkulær cykeløkonomi.

Løsningen


Cirkulær Cykeløkonomi udvikler en cirkulær forretningsmodel med vision om at revolutionere genbrug af cykler i Danmark. Projektet sætter standarden for en ny og innovativ cirkulær cykeløkonomi og inkorporere fem vigtige værdiskabende områder.

Genbrug af cykler
Genbrugsguld skal genbruges og undgå at blive smeltet om eller deponeret. Det giver værdi for miljøet og viser, at Region Sjælland går forrest med miljøinitiativer.

Økonomisk værdi for samarbejdspartnere
Fundamentet for en bæredygtig forretning er incitament over hele linjen. Det skal kunne betale sig for ARGO at lade cykler genindtræde i økonomien fremfor at lade dem smelte om. Det skal kunne betale sig for KeepGoing at dedikere tid, sved og arbejdskraft i at give cyklerne nyt liv i samarbejde med socialt udsatte. Og det skal kunne betale sig for slutbrugeren at vælge en brugt cykel, fremfor at købe en nyligt produceret cykel.

Social gevinst
Reparation af cykler rummer mange muligheder. Derfor danner et cykelværksted i høj grad ”ordinære vilkår” for borgere i forløb på værkstedet og understøtter kontinuerlig kompetenceudvikling. Med en cykelmekaniker kan projektet derfor skabe arbejde for udsatte borgere, job for ledige samt praktikpladser – uden at gå på kompromis med kvaliteten af reparationerne. Det er social gevinst gennem cirkulær cykeløkonomi.

Flere i arbejde
Forøget salg skaber behov for flere hænder på værkstedet og dermed flere muligheder for at tilbyde forløb til udsatte borgere, job til ledige og skabe arbejdspladser. Projektets forretningsmodel giver derfor kontinuerligt mulighed for at øge den sociale gevinst i lokalsamfundet

Mobilitet og studieliv
Når internationale studerende ankommer til Danmark, har de oftest intet socialt netværk, kun sparsom viden om deres lokalmiljø og et hav af praktiske gøremål at udføre. Projektet skaber et koncept, som tilbyder dem en ærlig, billig og nem måde at anskaffe sig en cykel på. Gennem videninstitutionen får de information om tilbuddet, og cyklen bliver leveret lige til døren. Herved får de studerende sikret sig en cykel til deres ophold i Danmark, og deres mobilitet øges.

Hvornår

Maj 2020 – december 2021

Projektbevilling

313.825 DKK

Corolabs rolle

Facilitator

Kontaktperson

Christina Melgaard
Projektleder

Hvem

The BikeBuddies
KeepGoing ApS
ARGO
Zealand – Sjællands Erhvervsakademi

Udfordringen

Vi er med til at sikre, at studerende får en god start på deres nye studieliv i Danmark, fordi The BikeBuddies fungerer som en slags ”buddy”, idet de studerende altid kan spørge The BikeBuddies til råds om alt lige fra studieliv til steder at se. En cykel er med til at den studerende nemmere kan deltage i flere sociale aktiviteter.

Forretningsmodellen udvikles med fokus på alle tre bundlinjer: Miljømæssig gevinst gennem genbrug, social gevinst gennem et værksted for udsatte borgere, og en økonomisk bæredygtig forretning på baggrund af en kundetilpasset og skalerbar løsning.

Tidslinje

  • Udfordring/Idé
  • Matchmaking
  • Udvikling
  • Test
  • Videreudvikling
  • Implementering
X