Cirkulær Cykeløkonomi

Projektet har udviklet en cirkulær forretningsmodel med vision om at revolutionere genbrug af cykler i Danmark. Cirkulær Cykeløkonomi sætter standarden for en ny og innovativ cirkulær cykeløkonomi.

Løsningen


Cirkulær Cykeløkonomi udvikler en cirkulær forretningsmodel med vision om at revolutionere genbrug af cykler i Danmark. Projektet sætter standarden for en ny og innovativ cirkulær cykeløkonomi gennem genbrug af cykler som løfter den grønne, sociale og økonomiske bundlinje. Aflagte cykler genbruges og undgå at blive smeltet om eller deponeret. Cyklerne genbruges gennem reparation af cyklerne. Et socialøkonomisk cykelværksted for udsatte borgere istandsætter cyklerne med genbrugte cykeldele genneme t forløb på værkstedet, som understøtter borgernes kontinuerlige kompetenceudvikling. På den måde får vi aflagte cykler tilbage på landevejene og skaber nye arbejdsmuligheder for udsatte borgere – uden at gå på kompromis med kvaliteten af reparationerne.

Hvornår

Maj 2020 – december 2021

Corolabs rolle

Facilitator

Kontaktperson

Martin Thuesen
Udviklingschef

Hvem

The BikeBuddies
KeepGoing ApS
ARGO
Zealand – Sjællands Erhvervsakademi

Udfordringen

På verdensplan kasseres mere end 15 millioner cykler om året og i Danmark alene er kasseres der 300.000 cykler årligt. Cyklerne smides i søer, efterlades i buske eller indleveres til genbrugspladserne, hvor de gensælges eller omsmeltes. Mange af disse cykler kan fortsat bruges efter en kærlig hånd, så de kan indgå i økonomien igen – uden at vi skal ud at købe en spritny cykel. Med den nye forretningsmodel for Cirkulær Cykeløkonomi får kasserede cykler nyt liv, udsatte borgere opkvalificeres og borgere får glæde af velfungerende cykler.

Tidslinje

  • Udfordring/Idé
  • Matchmaking
  • Udvikling
  • Test
  • Videreudvikling
  • Implementering