Roskilde Maduge – Sensorisk Værksted

Konceptet er med til at styrke Roskildes mad- og fødevarescene med nye madoplevelser. Der kunne bl.a. smages på hotdogs toppet med insekter og retter laver med kemi.

Løsningen


Roskilde Maduge – sensorisk værksted blev afholdt med hjælp fra elever fra ZBC og studerende fra Zealand. Der blev serveret sensoriske madoplevelser hos Grundsmag, hvor man bl.a. kunne smage på hotdogs toppet med insekter.

Eventet blev afholdt som en del af Roskilde Maduge og afprøvede nye koncepter, som fremadrettet kan implementeres i forbindelse med madugen. Der blev udviklet et helt nyt koncept – sensoriske værksteder og madoplevelser – som blev gennemført af Gourmetslagterelever fra ZBC og Ernærings- og Fødevareteknologistuderende fra Zealand. På dagen blev Roskildes borgere budt indenfor i Byens Hus, og der blev eksperimenteret med både velkendte og nye smagsoplevelser.

Hvornår

April 2019 – oktober 2019

Kontaktperson

Anna Brouw Emilsdóttir (Barsel)
Innovationskonsulent

Hvem

Byens hus Roskilde
Madkulturen
VisitRoskilde
ZBC
Zealand – Sjællands Erhvervsakademi m.fl.

Udfordringen

ZBC og Zealand ønskede at synliggøre de kompetencer, man tilegner sig med en erhvervsrettet fødevareuddannelse og de mange muligheder, det åbner op for. Samtidig styrkes Roskildes mad- og fødevarescene med samlede madoplevelser.

Tidslinje

  • Udfordring/Idé
  • Matchmaking
  • Udvikling
  • Test
  • Videreudvikling
  • Implementering