Øget direkte genbrug af byggematerialer

Hvordan kan ARGO være med til at øge den cirkulære brug af byggematerialer? Målgruppen til løsningen fordeles således: private kunder (80%) og erhverv (20%)

Udfordringen


ARGO ønsker at øge den cirkulære brug af byggematerialer. ARGO anser udfordringen som værende tredelt med overskrifterne forebyggelse af spild, genbrug og genbrugsstation.

Forebyggelse af spild: Mange af de materialer der afleveres på landets genbrugsstationer er ødelagte og kan ikke genbruges. Ved at informere om mulighederne for direkte genbrug af materialerne, hvis de pilles korrekt ned, kan man mindske ressourcespildet, der er i dag.

Genbrug: Hos ARGO kan man købe brugte genbrugsmaterialer, men kun få kunder er klar over denne mulighed. Målet er derfor at udbrede denne viden, så ressourcerne kan genbruges i stedet for, at der købes nyt. ARGO er desuden åben for ideen om, at genbrugsmaterialerne skal kunne købes i byggemarkeder eller lignende.

Genbrugsstation: ARGO har på nuværende tidspunkt en butik, hvor de sælger kasserede, men stadig fint fungerende, brugsgenstande. Ca. 10% sælges og resten doneres til Røde Kors.

Hør ARGO fortælle mere om udfordringen her.

Challenger

ARGO

FN Verdensmål

11 og 17

Kontaktperson

Event

COCONF22

Sådan gør du

Tilmeld dig workshoppen d. 29. september for indledende dialog med udfordringsgiver. Indsend løsningsforslag senest d. 27. oktober til info@corolab.dk. Deltag i COconference22 – et brag af en fest d. 17. november og vær med til at fejre morgendagens løsninger.

”Vi arbejder ud fra målsætningen, at vi skal genbruge fremfor at genanvende. Det lyder måske simpelt, men når det kommer til byggematerialer, er der stadig lang vej at gå. Alt for mange materialer bliver nemlig dagligt smidt ud, og alt for få er klar over potentialet i at genbruge disse. Det ønsker vi at ændre på! Vi håber derfor at få mange kreative og innovative løsninger til COCONF22, så vi sammen kan øge den cirkulære brug af byggematerialer”.

Finn Kjær, Head of recycling and landfill, ARGO.

Ved den rette løsning vil der være mulighed for test af løsning og projektansættelse.

Downloads

Download uddybende om casen HER
Download valgfrit løsningsformat HER

English
Download the challenge description HERE
Download the solution format HERE