Mental Shower

Lys, luft og temperaturer er i fokus i projektet Mental Shower. Gennem verdens første tekniske armatur, der kombinerer temperatur-, ventilations- og lysteknologi i en enhed forbedres mikromiljøer.

Løsningen


Mental Shower er verdens første tekniske 3-i-1-armatur, der kombinerer temperatur-, ventilations- og lysteknologi. Mental Shower forbedrer mikromiljøet, dvs. eksempelvis bakterie- og virusflora, hvilket tilgodeser både helbred, velvære og miljø gennem med høj luftkvalitet og dagslysreguleret belysning. Armaturet forbindes til en intelligent styringsenhed, som kan tilgås gennem en app, der opsamler og bearbejder data for at give den bedste oplevelse af indeklimaet. Armaturet er testet i DTUs laboratorium med realistiske dagligdagsopstillinger samt hos Zealand – Sjællands Erhvervsakademi.

Hvornår

December 2019 – august 2022

Corolabs rolle

Facilitator

Kontaktperson

Martin Thuesen
Udviklingschef

Hvem

Vent2U
Climaid
Danfoss
DTU
KE Fibertec
Fischer Lighting
Zealand

Udfordringen

Indbyggere i den vestlige verden tilbringer ca. 90% af deres liv indendørs. Rumluft er 2 til 10 gange mere forurenet end udeluften. Det afhænger helt af bygningens ventilation ift. effekt, materialevalg, aktivitet, vira og rengøringen mm. Endvidere kan der være skjulte aktiviteter i konstruktionen som spredes gennem omrørt luft i lokalet. Det dårlige indeklima belaster helbredet, fokus og humør samt eksempelvis elevers indlæringsevner.

Mental Shower skaber et bæredygtigt, naturligt og godt mikromiljø med høj luftkvalitet og dagslysreguleret belysning. Mental Shower anvender mindre luft for at skabe høj luftkvalitet end traditionelle systemer. Det er på baggrund af, at luften bliver blæst direkte ind i de zoner, hvor personerne trækker vejret, og ikke opblandes i særlig stor grad med den gamle, brugte luft. Samtidig giver Mental Shower mulighed for “personligt indeklima” hvor temperatur, luft og lys tilpasses det enkelte individ med henblik på denne helbred og med anbefalinger ved fx. hovedpine eller koncentrationsbesvær gennem styrings app’en.

Tidslinje

  • Udfordring/Idé
  • Matchmaking
  • Udvikling
  • Test
  • Videreudvikling
  • Implementering