Digitalisering i bygge- og anlægsbranchen

Projektet sørger for at arbejdsgange bliver effektiviseret, spildtid bliver minimeret og at risikoen for fejl reduceres i byggebranchen. Der gives yderligere en række anbefalinger til, hvordan branchen kan overkomme udfordringer med implementering af ny teknologi.

Løsningen


Digitalisering i bygge- og anlægsbranchen udviklede efteruddannelsestiltag, som kan effektivisere arbejdsgange, minimere spildtid og mindske risikoen for fejl i byggeprocesser. Projektet bygger på en undersøgelse, som giver indblik i, hvilke teknologier branchen allerede har taget i anvendelse og hvilke, de forventer, vinder indpas de kommende år. Læs mere om undersøgelsen her.

Projektet fokuserede på at formulere en række anbefalinger til, hvordan virksomhederne i branchen kan overvinde de udfordringer, som de oplever i forhold til implementering af ny teknologi. Efteruddannelsestiltag spillede en vigtig rolle i forhold til succesfuld implementering. Efteruddannelsesprogrammer blev udviklet gennem projektet og udbudt af bl.a. Roskilde Tekniske Skole.

Hvornår

Maj 2018 – juli 2019

Kontaktperson

Martin Thuesen
Udviklingschef

Hvem

Byggeriets Uddannelser
Roskilde Tekniske Skole
Videnscenter for håndværk
– bæredygtighed
klimarenovering og byggeri
HANSENBERG
Learnmark Horsens.

Udfordringen

Der er behov for at arbejdsgange bliver effektiviseret, spildtid bliver minimeret og at risikoen for fejl reduceres i bygge- og anlægsbranchen. Branchen oplever samtidig problemer med at implementere ny teknologi. Udfordringerne bliver gennem projektet afhjulpet ved hjælp af bl.a. efteruddannelsestiltag.

Tidslinje

  • Udfordring/Idé
  • Matchmaking
  • Udvikling
  • Test
  • Videreudvikling
  • Implementering