Anlægsgartner Gottlieb, Næste og Scandic Hotel skaber prøvehandlinger til unge


Anlægsgartner Gottlieb, Næste og Scandic Hotel Roskilde er, som de første virksomheder, gået med i projekt UMAGE, hvor de, sammen med en stærk partnerkreds og en række unge, sætter gang i meningsfulde prøvehandlinger, der skal øge unges motivation og livsmod til at påbegynde og gennemføre en erhvervsrettet uddannelse – og dermed sikre flere faglærte og kvalificeret arbejdskraft til erhvervslivet.

Første prøvehandling er planlagt til at skydes i gang hos Næste, hvor en gruppe unge skal prøve kræfter med produktion og montage af skure bygget af genbrugstræ. Til april byder Scandic på udviklingsmuligheder inden for blandt andet køkken, tjener og housekeeping, og ligeledes i april åbner Anlægsgartner Gottlieb døre op for unge, og byder velkommen til praktisk erfaring inden for grønne områder.

Med på sidelinjen i prøvehandlingerne er videninstitutioner som Roskilde Tekniske Skole, FGU og ZBC, der byder ind med faglig opkvalificering, rundvisninger og andre inspirationsmuligheder med henblik på at give de unge en relevant viden om og interesse for de erhvervsfaglige fag. Projektet tager afsæt i unge, som blandt andet bor i Boligselskabet Sjællands afdelinger i Roskilde, Borup (Køge) og Ringsted, og som er tilknyttet det gode arbejde, som Jobplaneterne laver.

Følg med i de første prøvehandlinger og læs mere om projektet her.

Vil du høre mere om UMAGE, er du velkommen til at kontakte Corolabs Seniorprojektleder Pernille Sederberg på pernille@corolab.dk