Det kan godt betale sig at tage en kandidat fra Varig tilknytning til arbejdsmarkedet


“Jeg synes bare, at man skal springe ud i det og ikke fokusere på, hvad der kunne blive et problem. Man skal selvfølgelig være indstillet på, at der skal bruges lidt ekstra tid på oplæring og sådan, men det er tiden værd” sådan lyder rådet fra Søren Lophaven, direktør hos Omicron ApS, til andre virksomheder, som overvejer at ansatte gennem Varig tilknytning til arbejdsmarkedet.  

Varig tilknytning til arbejdsmarkedet fokuserer på at få udsatte i beskæftigelse samt opbygge deres kompetencer, så de kan fastholdes på arbejdsmarkedet. Du kan læse mere om projektet her: https://lnkd.in/exfk-d84

Siden sommeren 2022 har Søren haft Nicklas ansat som Data Scientist 15 timer om ugen. Nicklas har en bachelor i Forsikringsmatematik, og havde inden han kom til Omicron været ledig i 2 år. “Jeg havde ikke regnet med at havne i Farma-branchen, men jeg blev gjort opmærksom på muligheden gennem projektet”. Nicklas oplevede desuden, at erhvervslivet krævede, at han havde en kandidatuddannelse, og følte sig derfor ofte fanget. “Det har været superfedt, at Søren har taget imod mig med en bacheloruddannelse”, fortæller Nicklas.  

Særligt det at se kandidaterne for mere end deres CV, er Søren skarp til: “Vores mind-set er fx, at vi gerne vil have nyuddannede ind. De kan ofte noget lidt andet, end dem der har siddet i en stilling i 10 år. Her tænker jeg særligt på programmeringssprog – her er de bare mere up to date”. Søren fortæller desuden, at det ikke har været nødvendigt at tage særlige hensyn til Nicklas, men at det har været vigtigt for dem at finde nogle opgaver, som han rent fagligt passer til. Nicklas tilføjer: “Det har været en fordel, at arbejdstiderne hos Omicron er fleksible. Jeg har fået lov til at arbejde hjemme, hvis jeg har haft brug for det.”  

Både Nicklas og Søren er glade for samarbejdet, og håber på, at det kan fortsætte i det nye år.  

Kontakt Pernille Sederberg på pernille@corolab.dk, hvis du også ønsker at hjælpe en udsat ledig tilbage på arbejdsmarkedet.  

Varig tilknytning til arbejdsmarkedet er støttet af EU-socialfondsmidler og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og løber i perioden marts 2021 til marts 2023.