Benjamin fandt en plads på arbejdsmarkedet gennem projekt Varig tilknytning til arbejdsmarkedet


“Med åbenhed kommer man rigtigt langt” er Marianne Nielsens, Indehaver af LOCAL BY ME, råd til virksomheder, som ønsker at ansætte gennem Varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Projektet Varig tilknytning til arbejdsmarkedet fokuserer på at få udsatte i beskæftigelse samt opbygge deres kompetencer, så de kan fastholdes på arbejdsmarkedet.  

Marianne Nielsen har den seneste tid haft Benjamin i praktik som cafémedarbejder. Et kort praktikforløb som begyndte med 15 timer om ugen til nu, hvor Benjamin hjælper til i den lille café og butik 22 timer om ugen.  Benjamin er en stor hjælp i hverdagen, fortæller Marianne, og han varetager mange opgaver i køkkenet. Benjamin har bl.a. ordnet grøntsager, anrettet bestillinger, syltet løg og lavet pickles til glæde for både Marianne og besøgende i caféen.  

Marianne har gennem forløbet været meget opmærksom på, at Benjamin fik lov til at prøve kræfter med forskellige opgaver. Sammen er de blevet klogere på, hvilke kompetencer Benjamin har, og hvilke han ønsker at udvikle. Det har bl.a. betydet, at Benjamin fremadrettet ønsker at prøve sine evner som cateringmedarbejder. Roskilde Jobcenter er derfor i gang med at hjælpe Benjamin videre.  

Selvom Benjamin nu ved, at hans fremtid er et andet sted, er Marianne glad for at have bidraget til, at en udsat ledig har fundet sin plads på arbejdsmarkedet. 

“Det har været en god oplevelse at have en kandidat fra projektet. Jeg er glad for, at jeg kan være med til at hjælpe folk og hjælpe dem videre. Jeg ved, at man med åbenhed kommer rigtig langt, og det er vigtigt, at man husker at spørge ind til, hvordan det går og løbende kommer med feedback. Benjamin og jeg har haft mange gode snakke, og jeg håber, at han kommer forbi, når han ikke er hos mig længere”. 

Du kan møde Marianne og Benjamin, og smage lækre økologiske specialiteter hos LOCAL BY ME, Rabalderstræde 1, Musicon i Roskilde. https://lnkd.in/eE95W6xE

Kontakt Pernille Sederberg på pernille@corolab.dk, hvis du også ønsker at hjælpe en udsat ledig tilbage på arbejdsmarkedet.  

Varig tilknytning til arbejdsmarkedet er støttet af EU-socialfondsmidler og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og løber i perioden marts 2021 til marts 2023.