Virtuelt Oplevelsesunivers Roskilde

Et unikt samskabelsesprojekt er igangsat for at gøre Roskilde til en seriøs kandidat til ”Most Innovative City in EU” før år 2026. Et bredt partnerskab af lokale aktører er i gang med at udvikle en fælles digital værktøjskasse med anvendelse af nye teknologier, der kan styrke byens fysiske tilbud – hvad enten det handler om erhvervsliv, handel, kulturliv, turisme, uddannelse eller velfærd – med et virtuelt lag.

Løsningen


Forestil dig, at vi om fire år kan fejre, at Roskilde er blevet nomineret som EU’s mest innovative by 2025, og at vi sammen har styrket kommunens placering på landkortet, som en førende oplevelsesby både nationalt såvel som internationalt. Dette formål tager projektet på sig.

Gennem teknologiske innovationer skabes der værdi for forskellige brugere på tværs af sociale, kulturelle og kommercielle områder. Det skal ske ved at pulje ressourcer til at udpege og tilpasse lovende løsninger og services, såsom iBeacons, ArcGIS StoryMap, AR, VR, Google My Business og Facebook Live. Med støtte fra Roskilde Kommunes Erhvervsudvalg og ud fra et fælles narrativ om bedre sammenhænge samt et ønske om at løfte oplevelsen af Roskilde i flok vil der blive udviklet og opdateret en hjemmeside, hvor man kan tilgå en lang række digitale værktøjer, som straks kan benyttes af dem der vil – se mere her.

Hvornår

Juni 2021 – august 2022

Corolabs rolle

Projektleder

Kontaktperson

Anna Brouw Emilsdóttir (Barsel)
Innovationskonsulent

Hvem

Boligselskabet Sjælland
Gimle
Musicon-sekretariatet
Roskilde Domkirke
Roskilde Handel
Roskilde Kommune
Roskilde Kongres- og Idrætscenter
Zealand

Udfordringen

Hvis Danmark skal have fyldt udbytte af den digitale omstilling, kræver det, at organisationer har gode rammer til at udnytte nye teknologier. Det er disse rammer vi sammen ønsker at skabe med Virtuelt oplevelsesunivers Roskilde, så digitaliseringens uforløste forretningsmæssige potentialer kan skabe vækst og velstand i kommunen. Potentialet er der, det bekræfter en rapport fra Innovationsfonden, hvori det anslås, at Danmark kan forøge vores BNP med 35 mia. DKK. om 8 år, hvis vi udnytter den digitale fremtids teknologier.

Tidslinje

  • Udfordring/Idé
  • Matchmaking
  • Udvikling
  • Test