Mennesker og materialer

Hvordan kan vi gøre ”ude og øde” til ”inde og velbesøgt” gennem konstruktion af forskellige installationer, som kan skabe mere liv og aktivitet på Musicon i Roskilde?

Løsningen


Mennesker og materialer søger svar på, hvad der sker, når vi lægger ROCKWOOL, planter, sten, træ, vand, lyskilder osv. ud på tomme byggegrunde på Musicon og lader studerende – og alle andre der måtte have lyst – lege med materialerne på en eksperimenterende måde. Det skal give input til forretningsudvikling for de virksomheder, der stiller materialer til rådighed og skabe installationer, der kan anvendes midlertidigt og skabe liv i byrummet. Til at igangsætte konstruktion, demonstration og test mv. blev der formuleret nogle mere eller mindre abstrakte udfordringer og åbne opgaver, som man kan arbejde på til et større arrangement.

Fra januar-september 2017 blev der planlagt og gennemført et event som resulterede i et par installationer i form af nogle opholdsområder og en bar med klatrevæg som kunne opleves på Musicon i efteråret 2017. Ca. 80 deltagere fra Tjørnegårdsskolen, Roskilde Tekniske Skole og Zealand samledes og i blandede grupper udviklede de først idéer til anderledes konstruktioner ved at indtage forskellige perspektiver – eksempelvis deres forældres, en hunds og en astronauts. Dernæst udarbejdede de konkrete modeller af konstruktionerne, inden de mest interessante blev udvalgt og bygget i større skala ved at anvende nogle af ROCKWOOLs produkter samt andre materialer.

Hvornår

Januar 2017 – september 2017

Kontaktperson

Martin Thuesen
Udviklingschef

Hvem

Musicon
Orange Makerspace
ROCKWOOL
Roskilde Tekniske Skole
Zealand – Sjællands erhvervsakademi

Udfordringen

Hvordan kan vi gøre “ude og øde” til “inde og velbesøgt” gennem konstruktionen af forskellige installationer lavet af bl.a. Rockwool? Denne udfordring tog projektet op ved at involvere skoleelever og studerende i design- og innovationsprocessen. ROCKWOOL fik på samme tid input til forretningsudvikling i forbindelse med nytænkning af brugen af deres materialer.

Tidslinje

  • Udfordring/Idé
  • Matchmaking
  • Udvikling
  • Test
  • Videreudvikling
  • Implementering