Løsninger til cirkulære konferenceoplevelser – når festen aldrig stopper

I 2023 blev der for første gang gjort samlet status over cirkularitet i Danmark, hvilket viste at vi kun er 4 procent cirkulære (læs mere: Circularity Gap Report). For at ændre radikalt på dette arbejder vi i innovationsforløbet COCONF24 ud fra spørgsmålet ”Hvad nu hvis Danmark var 100 procent cirkulært?”.

Hos Roskilde Kongres- & Idrætscenter er det er ikke længere nok ”bare” at gøre noget – det er essentielt, at vi gør det rigtige. – Stine Eisen, chef for bæredygtighed & egenproduktion

Om testmiljøet


Roskilde Kongres- & Idrætscenter (RKIC) er ejet af Roskilde Kommune, men fungerer som et lukket økonomisk kredsløb. RKIC modtager årligt et driftstilskud fra kommunen – Kommunen modtager som modydelse ca. 10.000 timers hverdagsidræt, som benyttes af områdets skoler samt en stor samling sports- og idrætsklubber. Udover idrætten fungerer RKIC også som et professionelt konference- og mødecenter, ligesom huset også er vært for en lang række kulturelle aktiviteter som ex. koncerter, foredrag og stand-up.

RKIC rummer ca. 14.000 m2, der hver dag modtager mange forskellige gæster. For RKIC handler det – altid – om at optimere oplevelsen for vores gæster. Uanset om de kommer for at dyrke idræt, skal til foredrag, til konference eller til fest. Vi er på udkig efter løsninger til, hvordan vi kan blive ved med at skabe ”den gode oplevelse” for vores besøgende, samtidig med, at vi arbejder på en mere cirkulær tilgang.

RKIC er på jagt efter cirkulære løsninger, der kan fungere i et professionelt møde- og konferencemiljø. Vores gæster har ofte en lang række ønsker og tanker om udsmykning, borddækning etc. Håbet er at kunne give vores gæster den ultimative setting for deres events, samtidig med, at vi arbejder med den cirkulære tankegang. I vid udstrækning handler det om at kunne tilbyde alternativer til traditionelle løsninger uden at gå på kompromis med kvalitet og ønsker.

Hør Stine Eisen, chef for bæredygtighed & egenproduktion hos Roskilde Kongres- & Idrætscenter, fortælle om testmiljøet her.

Testmiljø

Roskilde Kongres- & Idrætscenter

Kontaktperson

Simone Skaarup Rosengreen

Event

COCONF24

Sådan gør du

Tilmeld dig arrangementet d. 26. september for indledende dialog med udfordringsgiver. Indsend løsningsforslag senest d. 4. november til info@corolab.dk. Deltag i COconference24 – et brag af en fest d. 26. november og vær med til at fejre morgendagens løsninger.