Integrative Lighting Sensor

Integrative Lightning sensor er en kompakt, unik og økonomisk tilgængelig lyssensor, som nemt kan integreres i brugerens hverdag. Lyssensoren tager udgangspunkt i en ny standard indenfor teknologisk måling af lys og belysning.

Løsningen


En kompakt, unik og økonomisk tilgængelig lyssensor, som nemt kan integreres i brugerens hverdag og med udgangspunkt i en ny standard indenfor teknologisk måling af lys og belysning. Ved at integrere målinger over tid, er det muligt at udarbejde en specifik anbefaling omkring lysbrug til den enkelte bruger. Dette bidrager til en optimering af døgnrytme og søvn hos brugeren, som vil give et bedre helbred og mere velvære hos den enkelte. Sensoren skal underbygge principperne indenfor Integrative Lighting og CIE S026:2018.

Hvornår

Januar 2022 – december 2022

Corolabs rolle

Facilitator

Kontaktperson

Martin Thuesen
Udviklingschef

Hvem

Ocutune
Holscher Design
DTU Fotonik

Udfordringen

Mennesker opholder sig i dag indendørs i op mod 90% af deres dagligdag, hvor kunstigt lys bl.a. påvirker døgnrytmen. Som følge heraf beskriver WHO, at vi i dag lever i en moderne søvn- og døgnrytmekrise. Undersøgelser har vist, at mellem 40% og 70% af alle borgere i Danmark over 65 år lider at kroniske søvn- og døgnrytmeforstyrrelser. Det problem søger Integrative Lighting Sensoren at komme til livs gennem udviklingen af sensorer, som kan måle kvaliteten af indendørs belysning samt synliggøre den påvirkning lyset har på menneskers velvære og helbred. På den måde kan vi bedre sikre os, at vi får den det rigtige lys på det rigtige tidspunkt for derigennem at modvirke den søvn- og døgnrytmekrise, som vi står i. Dette vil især være gavnligt i dagligdagen på hospitaler, i ældreplejen, på skoler, kontorer mv., hvor der er konstateret et allerede eksisterende behov

Tidslinje

  • Udfordring/Idé
  • Matchmaking
  • Udvikling
  • Test
  • Videreudvikling
  • Implementering