Energivenlige boliger med høj trivsel og lav totaløkonomi

Udfordringen


Den grønne omstilling og prisstigninger i byggebranchen presser økonomien i byggeprojekter. Det er blevet vanskeligere at holde en god økonomi i projekter, hvor der ofte er tale om funktionsudbud og totalentrepriser indenfor en fastsat ramme, som risikerer at kompromittere ambitioner for især bæredygtighed og trivsel. Det gælder fx i forhold til energi, hvor væggene efterhånden tager meget af arealet og dyre installationer bliver benyttet for at køle. Det går ud over beboerne, som i sidste ende er dem, der står med den dyre regning. Der er behov for at bygge anderledes og øge kendskabet til arkitektoniske muligheder for at bidrage til den grønne omstilling og beboernes trivsel.

Challenger

Constructa

FN Verdensmål

3, 7, 11, 12

Kontaktperson

Phillip Dyngbo

Event

COCONF21

Sådan gør du

Tilmeld dig workshoppen d. 30. september for indledende dialog med udfordringsgiver. Indsend løsningsforslag senest d. 2. november til info@corolab.dk. Deltag i COconference21 – et brag af en fest d. 25. november og vær med til at fejre morgendagens løsninger.

Constructa søger konkrete løsningsforslag til, hvordan man i byggeprojekter kan designe sig ud af problematikken med at imødekomme højere krav til bæredygtighed og samtidig reducere omkostningerne. Løsningen skal kunne anvendes i forbindelse med såvel nybyg som renoveringsprojekter og gerne gøre brug af eksisterende installationer og systemer.

Til den rette løsning tilbyder Constructa samarbejde i form af projektansættelse eller aftaler om konsulentydelser, hvor der kan videreudvikles på løsningen og hjælpes med at finde interesserede bygherrer og investorer, som vil være med til at realisere og skalere nye koncepter.

Hør Per fra Constructa fortælle mere om udfordringen HER.

Downloads

Download uddybende om casen HER
Download valgfrit løsningsformat HER (powerpoint) eller HER(word)