VI FEJRER 926 MINIPRAKTIKFORLØB


Tirsdag den 25. juni hyldede vi de 156 virksomheder i Roskilde, der har åbnet deres døre for fremtidens arbejdskraft og været rollemodeller for alle kommunens 7. klasses elever. Virksomhederne har ydet en kæmpe indsats og har i løbet af maj og juni 2024 haft i alt 926 elever i 2-dages minipraktikforløb. Med sammenlagt over 9.000 timers praktik og hele 48 fag har minipraktikken været en væsentlig inspiration for eleverne og deres fremtidige karrierevalg.

Kæmpestor tak til både virksomhederne, eleverne, skolerne, underviserne og alle andre, der har bidraget til minipraktikkerne! Få en smagsprøve på, hvordan minipraktikforløbene er gået i filmen her.

Borgmester Tomas Breddam indledte dagens fejring, og dagens konferencier og byrådsmedlem Lars Lindskov ledte os sikkert igennem programmet, hvor bl.a. erhvervsplaymaker Sille Larsen fortalte om minipraktikkerne. ESG fylder mere og mere i virksomhedernes dagligdag, og vi havde i dagens anledning inviteret Berivan Duman, som er chefkonsulent hos Dansk Industri, til at gøre os klogere på ESG’erne og den samfundsværdi, som virksomhederne har været med til at skabe ved at deltage i minipraktik.

OG… Som afslutning på dagen var der hyggeligt netværk omkring pølsevognen.

Sammen gør vi en forskel! Det fantastiske partnerskab for kvalificeret faglært arbejdskraft Dansk Industri, Erhvervsforum Roskilde, Roskilde Handelsskole, Roskilde Kommune, Roskilde Tekniske Skole, ZBC, Unge i praksis, UngeGuiden Roskilde og Corolab.