URBAN TREE FRA COCONF22 I HASTIG UDVIKLING


Til ROCKWOOL og Fors’ COCONF22 udfordring ”Cirkulære og klimarobuste vandløsninger” kom Urban Tree med et løsningsforslag om at fusionere byrumsmøbler, klimatilpasning og begrønning i ét og samme produkt for at fremtidssikre bymiljøer og gøre dem grønnere og mere behagelige at være i.

Løsningen blev et innovativt design, som kunne styrke biodiversiteten, opbevare regnvand og hjælpe med at reducere Urban Heat Island effekten ved at tilføre mere grønt til byerne. For det vandt de 75.000 kr. i støtte til prototypeudvikling fra Danske Bank.

Siden da har Urban Tree udviklet en 3D model i samarbejde med ROCKWOOL og senere hen en fuldskala prototype i samarbejde med IBF, som først blev udstillet gennem det Cirkulære Laboratorium på Roskilde Festival, derefter på BLOX i København frem til 8. februar 2024, og nu står på Roskilde Festival Højskole, hvor den skal inspirere eleverne samt være en del af deres nye kursus “Grøn Iværksætteri”.

Urban Tree har endvidere modtaget Boligfonden Kubens Spirekasselegat, som uddeles til iværksættere, der har en god idé til at gøre byggeriet mere produktivt, bæredygtigt eller fremmer det gode håndværk generelt. Aktuelt er Urban Tree synlige på relevante messer indenfor byrumsinventar og byggeri, blandt andet ”Have og Landskab” og ”Building Green” og arbejder benhårdt for at sælge de første eksemplarer.

Læs mere om Urban Tree og den gode løsning her.