Tænkeboksen er landet på Roskilde Rådhus


Tænkeboksen kan bl.a. bruges til telefonsamtaler, virtuelle møder eller opgaver der kræver ro. Det er kreative elever fra Nordskolen og Roskilde Ungdomsskole som har udviklet Tænkeboksen, som er fremstillet af genanvendte materialer. Tænkeboksen vil stå på Roskilde Rådhus i to måneder til fri afbenyttelse af medarbejdere og besøgende.
 
Tænkeboksen i dette design er én af foreløbig to prototyper, der har været testet til COCONF22. Formålet er at undersøge, om der er behov for Tænkebokse og en efterspørgsel på mobile fordybelsesrum produceret med tanke på at reducere klima- og miljøbelastningen. Spånpladerne består af genbrugstræ fra ARGO. ROCKWOOL A/S har leveret det genbrugte stenuld. De udvendige tekstiler er genanvendelse fra DFD – De Forenede Dampvaskerier A/S. Alle kvadraterne kan tages af og sættes på i et nyt udtryk.

Interessen for Tænkeboksen har været stor, og derfor kigger flere af Corolabs medlemmer ind i, hvordan Tænkeboksen fremadrettet kan fremstilles og designes i samarbejde med unge, som gennem en praksisnær tilgang kan få et stærkere fodfæste i fx håndværksmæssige uddannelser. Dermed vil vi kunne være med til at sikre mere kvalificeret arbejdskraft til en branche, som skriger efter personer med hænder og hoved skruet ordentligt på.

Har du feedback til denne version af Tænkeboksen eller forespørgsler angående fremtidige versioner, så skriv til info@corolab.dk.