Nye proteinholdige madvarer rammer dagligvarehylderne


Ved arrangementet danske proteinafgrøder til fremtidens køkken d. 17. maj, blev deltagerne, herunder blandt flere Region Sjællang, Langbrug & Fødevarer, Slagelse Kommune og The Cookroom inspireret af oplæg og smagsprøver til hvordan sunde danske proteiner kan erstatte kød i smagfulde nye retter.

Her fik deltagerne viden om tilberedning og anvendelsesmuligheder til hvordan bl.a. quinoa, bælgfrugter, tempeh, linser og kikærter bedst anvendes i et udvalg af retter. Derudover bød eventet på oplæg om fødevaresikkerhed og miljømæssig produktion af de danske plantebaserede fødevarer, præsenteret af Quinoa Quality, Contempehrary, Simple Feast, Food Solutions, Københavns Madservice og Professionshøjskolen Absalon.

Arrangementet var afslutningen på innovationssamarbejdet Danske proteinafgrøder til fremtidens køkken, hvor innovationspartnerne igennem det sidste år i fællesskab har skabt op mod 20 nye opskrifter og flere snart lancerer nye madvarer i de danske dagligvarebutikker.
Så glæd dig til de nye sunde varer lander på hylderne i dit supermarked.

Danske proteinafgrøder til fremtidens køkken er en del af Innovationsdistrikt Sjælland, der er finansieret af EU’s regionalfondsmidler til at styrke innovation i Regions Sjællands SMV’er.