Fra sidestrøm til startup


Krydderurter og gulerødder fra Legro Gartneri og Lammefjordspakkeriet skal ikke gå til spilde. Derfor har fødevareteknologstuderende fra Zealand – Sjællands Erhvervsakademi været på besøg hos Niels Høgholt og Christian Heslet Jørgensen for at få varer med hjem til forsøg med nye fødevareprodukter.

Forslag til forarbejdning og opskrifter blev på en workshop præsenteret for Adam von Haffner, Jan Lauridsen og Christian Ørum Warberg, der repræsenterede Legro Gartneri, Simon Lynge fra Tvedemose, Gitte Cornwell Madsen, Lotte Meyer Fovsholm og Gitte Gross fra Københavns Madservice, Martin Marko Hansen fra Jalm&B – Foodpeople, Karen Lindgaard, Tomas Olofsson, Ulla Uebel og Torben Würtz fra Zealand.

I fællesskab søgte aktørerne at afdække bæredygtighedspotentialet i de studerendes løsningsforslag som i øvrigt smagte fantastisk.

Forløbet blev planlagt og gennemført af Corolab, Erhvervshus Sjælland og Food & Bio Cluster Denmark som del af Erhvervsfyrtårnet Biosolutions Zealand, der er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU’s regionalfondsmidler.