DANSKE BANK-MIDLER, FORS A/S OG GYMNASIEELEVER SKABER NYE LØSNINGER


Ida torp, projektleder for Fors Skoletjeneste, fortæller:

”I vores undervisning på Bjergmarken Renseanlæg i Roskilde vil vi implementere de nye undervisningsaktiviteter, som gruppen fra Roskilde Gymnasium har lavet. Fra vores hjemmeside https://www.fors.dk/om-fors/besoeg-os/ er det muligt at booke et forløb, og inden længe vil det formentlig også her være muligt at tilgå den nye forsøgsbeskrivelse, vejledning til fangeleg og en video som supplerende materiale til besøget på renseanlægget. Det vil komme til gavn for vores mange besøgende, der i dette skoleår tæller omkring 30 klasser og over 500 elever fra 6.-10. klasse.”

En gruppe studerende fra Roskilde Gymnasium vandt ifm. innovationsforløbet COCONF23 et samarbejde med Fors A/S samt DKK 20.000, – fra Danske Banks Udviklingspulje for deres gode og innovative løsningsforslag. Løsningen gik ud på at skabe et innovativt undervisningsforløb til Fors’ Skoletjeneste, som skal forklare rensningsprocessen for spildevand på en aktiv og innovativ måde til de klasser, der besøger Fors’ renseanlæg.

Midlerne fra Danske Bank har bidraget til at gruppen i samarbejde med Fors nu har færdigudviklet et undervisningsforløb bestående af tre aktiviteter, der bliver implementeret som en del af læringsmaterialet i Fors’ Skoletjeneste.

Tak til Danske Bank for det gode bidrag, der hjælper nye løsninger på vej, og som muliggør at blandt andet unge mennesker kan prøve kræfter med projektarbejde og iværksætteri. Og tak til Fors for at være frontløbere, der tør åbne op for og er nysgerrige på nye innovative løsninger, som er med til at gøre en forskel – både for dem selv og for samfundet.