CO(h)jul blev til nytårstour


Corolab plejer, traditionen tro, at afholde et årligt CO(h)jul, men ligesom så mange andre events, så satte den stigende coronasmitte en kæp i hjulet for arrangementet. I starten af 2022 så det lysere ud, og der blev endnu en gang trådt i pedalerne – for CO(h)jul blev Nytårstour og handlede om årets Tour De France, som i år har start i Roskilde.

Derfor samledes gode aktører fra Roskilde og omegn om at idéudveksle på, hvad der skal til for at Roskilde tager den gule førertrøje i leve- og bæredygtige Tour de France-inspirerede initiativer, som fortsætter efter Touren er endt. Det blev blandt andet gjort i smukke omgivelser hos Restaurant Snekken, hvor julegløgg’en var byttet ud og i stedet for stod Cocktaiils for velsmagende og sommerlige alkoholfrie cocktails med print, som dagens COsurprise. Så står du en dag og mangler en cocktailbar til en fest, cocktailkursus eller bartenderudlejning, så får Cocktaiils vores varmeste anbefalinger! Du kan læse meget mere om dem her.

Mens hele holdet af gode samarbejdspartnere var forsynet med gode cocktails med print, sandwiches og Tour de France-materiale fra Roskilde Kommune, så indtog Morten Bennekou, Elitechef hos Dansk Cykle Union og tidligere coach på Team Sunweb, scenen med et insiderperspektiv på Tour De France. Her dykkede han ned i, hvad Tour De France er for et event sammenlignet med eksempelvis VM i herrefodbold og SuperBowl, hvilke bæredygtige tiltag der er forsøgt sig med og hvor der er et potentiale for, at løbet kan blive endnu bedre på bæredygtighedsfronten. Hertil blev der dykket ned i antal fysiske tilskuere, antal vandflasker, antal overnatningssteder, antal cykler – tal som man i sin vildeste fantasi ikke havde kunne gætte sig til.

Efter Morten Bennekous oplæg tog Jonas Larsen fra Roskilde Universitet over. Jonas Larsen har bl.a. udgivet en bog ”Urban Marathons” som trak mange paralleller både til Bennekous oplæg såvel som Tour De France – for hvordan aktiveres borgere i forbindelse med fysiske arrangementer, hvordan bruges de fysiske rammer og hvordan skabes der varige initiativer, som har borgerens interesse.

Sidst men ikke mindst tog genbrugschef Finn Kjær fra ARGO mikrofonen og fortalte om en konkret udfordring, som ARGO står overfor: Gode cykler kasseres og kommer ikke på landevejene igen. Særligt børnecykler er en udfordring, da de ofte indleveres i god stand, men kun kan bruges i en begrænset årrække. Så hvordan får man de kasserede cykler ud at leve igen? Det fik resten af deltagerne rig mulighed for ligge sig på hjul af med en god cocktail fra Cocktaiils, da de efter de gode oplæg sad og idéudviklede på, hvilke initiativer, som kan sættes i verdenen i forbindelse med Tour De France. Tour De France kom til Roskilde d. 2. juli, og byen var spækket med gode initiativer.

Psst.. Husk god is til dine drinks fra Flamingo Is – Københavns største isfabrik.