INTERESSE- OG ARBEJDSFÆLLESSKABER STYRKER UNGES MENTALE SUNDHED
I løbet af 2024 har en række unge fra Roskilde, Køge og Ringsted gennemført forløb ude hos virksomheder, hvor de på baggrund af deres interesser har prøvet kræfter med forskellige arbejdsopgaver. Og foreløbige data viser, at virksomhederne har været med til at gøre en positiv forskel for de unge ved at skabe rum for deres interesser og inkludere dem i eksisterende arbejdsfællesskaber;
- 47% af de unge deltagere er ude af dårlig mental sundhed
- 26% er ude af ensomhed.
Formålet med forløbene er at øge de unges engagement og livsmod til at påbegynde og gennemføre en erhvervsrettet uddannelse – og dermed sikre flere faglærte og kvalificeret arbejdskraft til erhvervslivet. Ovenstående tal vidner om at vi igennem fællesskaber og en målrettet indsats kan styrke unges mentale sundhed og fremtidsudsigter.
Sammen med en stærk partnerkreds fortsætter vi det gode arbejde i 2025, hvor de mest succesfulde metoder udviklet i projektet videreudvikles med henblik på opskalering.
Hør Christian Mejdahl, afdelingsleder i Ungecentret i Køge Kommune, Carsten Jørgensen, driftleder i Boligselskabet Sjællands afdelinger i Borup og Jette Christiansen, bestyrelsesformand i boligafdelingen Ærtemarken i Borup udtale sig om vigtigheden af projektet i videoen nedenfor.
Tak til alle involverede for at være med til at gøre en positiv forskel for både de unge og vores samfund!