VIRKSOMHEDER HJÆLPER UNGE UDEN UDDANNELSE OG JOB



Den nye politiske aftale om Ungeløft sætter fokus på at hjælpe 43.000 unge, der står uden uddannelse og job gennem tæt samarbejde med blandt andet virksomheder. Aftalen skal sikre, at flere unge får mulighed for at udnytte deres potentiale.

En lang række virksomheder hjælper i projektet UMAGE unge ved at dyrke deres interesser gennem tæt dialog, hvor de unges ønsker bliver hørt. I projektet etableres arbejds- og interessefællesskaber med henblik på at afsøge, om lige netop virksomhedernes branche er den rette vej for den enkelte. Formålet er at afprøve nye tilgange for derigennem at motivere de unge i job eller mod en erhvervsrettet uddannelse.

Flere af de unge følges ad i teams i deres forløb i UMAGE, og virksomheder stiller buddies til rådighed, som agerer mentorer og klæder de unge på teoretisk og praktisk med opgaverne. Erfaringer fra projektet viser, at håndsrækningen og indsatsen gør en forskel. En ung er startet på VVS-uddannelsen på Roskilde Tekniske Skole efter et forløb hos Opus VVS. En anden er blevet inspireret til at blive anlægsgartner og har fået praktikplads hos Anlægsgartner Gottlieb A/S efter forløb hos selvsamme virksomhed. Og flere unge er startet i fritidsjob. Projektet vidner om, at det betaler sig, når virksomheder laver skræddersyede forløb og arbejder ud fra de unges interesser.

Den stærke partnerkreds i UMAGE, som bl.a. består af Boligselskabet Sjælland, Jobplaneterne i Roskilde, Køge og Ringsted, Region Sjælland, adskillige private virksomheder samt videninstitutioner i Roskilde, viser i projektet at det netop er i partnerskaber, vi gør den store forskel.

Projektet er støttet af Region Sjælland.

Stort shoutout til Ane Halsboe-Jørgensen for at sætte fokus på det vigtige emne om at hjælpe de unge på vej.