Velkommen til BARDJUS – nyt medlem i Corolab


BARDJUS er en niche virksomhed, der producerer koldpresset juice til engros virksomheder i Danmark og EU. De producerer juice på citrusfrugter og laver en 100 % ren juice. Deres sortiment dækker over citron, lime, pink grape og ingefær. Og som et nicheprojekt eksperimenterer de med yuzu, blodappelsin og bergamotter. De specialiserer sig i at juice frugterne, når den er i højsæson, for derefter at fryse det. På den måde går de fra at have et produkt, der kun holder sig i 11 dage, til at have et frostprodukt, der kan holde sig i op til et år og samtidig sikre de, at juicen har den bedste smag året rundt.

På BARDJUS’ 6-årige rejse har de prøvet at tænke i, hvordan de kan sikre en grønnere og mere bæredygtig produktion. De har særligt fokus på, hvordan man kan udvinde værdi af citrusskallerne. Hvert år smider de ca. 300 tons skræl ud, som anvendes til biogas. BARDJUS håber på, at samarbejdet med Corolab kan være med til at skabe et netværk til interesserede virksomheder, der kan genanvende citrusskaller i mad, dyrefoder, sæber eller noget helt fjerde.

Som producent føler de et ansvar for at udfordre og kigge deres supply chain igennem mhp. at blive en grønnere virksomhed. De vil gerne bidrage med nysgerrighed på, hvordan man kan få skabt et transparent netværk, der kan sikre at grønne muligheder bliver tilgængelige for alle, og man dermed nemt kan træffe beslutninger om en grønnere fremtid