Digitalisering i bygge- og anlægsbranchen

BAI

Løsning: Udvikling af nye efteruddannelsestiltag understøttes af ny undersøgelse, der gør status på anvendelsen af nye teknologier og de behov, der skal opfyldes for at sikre større udbredelse og værdiskabelse. Læs resultaterne her.

Værdi: Potentialet for at effektivisere arbejdsgange, minimere spildtid og mindske risikoen for fejl i byggeprocesser er stort. Undersøgelsen giver indblik i, hvilke teknologier virksomhederne allerede har taget i anvendelse og hvilke, de forventer, vinder indpas i de kommende år.

Der gives en række anbefalinger til, hvordan virksomhederne kan hjælpes på vej med at overvinde de udfordringer og barrierer, de oplever i forhold til implementering af ny teknologi. Her kan efteruddannelsessystemet spille en vigtig rolle med hensyn til realisering af de identificerede gevinster.

Projektstatus: Resultaterne indgår i udviklingen af nye efteruddannelsestiltag, som kan udbydes af bl.a. Roskilde Tekniske Skole, og fungerer som afsæt for yderligere satsninger på området. Undersøgelsen er gennemført i perioden maj 2018 - juli 2019.

Partnere

Byggeriets Uddannelser, Roskilde Tekniske Skole, Videnscenter for håndværk – bæredygtighed, klimarenovering og byggeri, HANSENBERG og Learnmark Horsens.

Status

Afsluttet

Kontakt

Martin Thuesen, Udviklingschef