Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

25.05.21: Workshop om virksomhedsbuddies ved Boserupgård Naturcenter

25. maj 2021

Onsdag den 12. maj mødtes en række organisationer og virksomheder i og omkring Roskilde til workshop i grønne omgivelser i Boserup Skov. Fuglekvidder, tippier, bål og inspirerende oplæg fra Roskilde Kommunes Jobcenter, CLAVIS sprog & kompetence og Chr. Hansen dannede rammen for brainstorm til fremtidens skræddersyede buddyordning i projekt Varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Af deltagende virksomheder var blandt andre Anlægsgartner Gottlieb, Polygon DB, Byens Bilpleje, Constructa, Klimaks Rengøring, De Forenede Dampvaskerier, Enemærke & Petersen samt Roskilde Festival Gruppen. 

Per Mejer Johansen fra Constructa udtalte: “Jeg tror på, at vi sammen med de andre deltagere kan nytænke vejen frem til en ordinær beskæftigelse for udsatte ledige. En virksomhedsbuddyordning er en af måderne, hvorpå en eksisterende medarbejder, der ønsker at være med til at gøre en forskel, kan blive klædt på til at modtage, inkludere og fastholde den nye medarbejder”. 

Med rytmisk indslag fra Lars Storck i form af trin, klap, stamp og stemme, var stemningen sat for vidensdeling og idéudvikling i grupper. Sammen medudviklede deltagerne grundmodellen for virksomhedsbuddyordningen. Inputs fra dagen vil blive indarbejdet i virksomhedsbuddytræningen; På træningen vil buddyerne blandt andet blive udstyret med redskaber og øvelser til at skabe en god relation med udsatte ledige, og der vil være teoretisk inspirationsoplæg om diversitet og mangfoldighed på arbejdspladsen, således buddyerne får bedst mulig indsigt i og forståelse for, hvordan der arbejdes med udsatte ledige på arbejdspladsen. Buddyerne modtager en certificering som bevis på træningen. 

Første buddytræning finder sted tirsdag den 8. juni fra kl. 8.30-12.00. Du kan læse mere om træningen og tilmelde dig her 

Vil du være med til at gøre en forskel, så kontakt Pernille Sederberg på pernille@corolab.dk eller 22434066.