Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Workshop om indeklima og termisk komfort

28. februar 2020

Climaid og NorthQ blev d. 13. februar inviteret forbi DTU, hvor Rune Korsholm Andersen havde arrangeret en workshop med fokus på indeklima og termisk komfort. Workshoppen er en del af innovationssamarbejdet Klimaknappen, som skal energioptimere almene boliger. Innovationssamarbejdet består af Climaid, NorthQ, DTU, Danfoss og Boligselskabet Sjælland. 

Innovationsstewardesserne fra CORO, Co-lab Roskilde - Linda Stafsing & Christina Melgaard - var sammen med NorthQ og Climaid på rundrejse i termisk komfort, luftkvalitet og varmesystemer, under sikker styring af kaptajn Rune Korsholm Andersen fra DTU - Technical University of Denmark. Rejsen forløb uden turbulens og klapsalverne flød efter en sikker landing. Bagagen blev fyldt med et endnu stærkere fundament til at udvikle Klimaknappen - en løsning designet til at energioptimere i almene boliger.

Et stærkere fundament for udviklingen af klimaknappen var netop grundlaget for workshop-rejsen, som skulle styrke de deltagende parters viden med ekspertise fra DTU Byg. Hertil blev det blandt andet slået fast, hvorfor dette projekt er vigtigt. Indbyggere i den vestlige verden tilbringer nemlig 90-95% af vores liv indendørs, og derfor er det vigtigt, at vi har fokus på vores indeklima. Derudover er 40% af den vestlige verdens primære energi fra bygninger, hvoraf en stor del går til eksempelvis opvarmning, køling, belysning og ventilation – altså de parametre som er med til at skabe indeklimaet i bygningerne. Denne udfordring tager Klimaknappen op, som netop udvikles til at optimere energiforbruget i almene boliger ved at påvirke beboernes måde at styre deres termiske komfort - med udgangspunkt i beboernes adfærd. Udviklingen af Klimaknappen er baseret på allerede eksisterende og testede løsninger, hvor sammenspillet på tværs af disse skal udvikles og sammenkobles i en ny applikation.

Christian Von Scholten, CEO & Founder af NorthQ, fortæller: "Med 100% finansieret ekspertise får vi løftet vidensniveauet til selve udviklingen gennem adgang til viden, som vi selv ville have svært ved at skaffe. Ved at gå sammen i et partnerskab udvikler vi et innovativt produkt, som vil sikre bedre energioptimering og dermed løfte på FN’s Verdensmål.” Projektet er støttet af EU-regionalfondsmidlerne fra 2019-2021, og projektet forventes at være gennemført i sommeren 2021. Læs mere om projektet her.