Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Søger fælles løsninger til COCONF21 i kampen mod dårlig trivsel efter corona

18. oktober 2021

COCONF21 er et innovationsforløb arrangeret af CORO, Co-lab Roskilde, hvor der udvikles nye løsninger til aktuelle samfundsudfordringer. Her er Roskildes uddannelsesinstitutioner gået sammen i kampen mod dårlig trivsel, hvor Corona-pandemien har påvirket de studerendes trivsel og lyst til at uddanne. Derfor søger de gennem innovationsforløbet løsninger til at styrke indsatsen for at genskabe læringslysten gennem blandt andet et fælles innovationsforløb.

»Når vi deltager i samlet flok, får vi mulighed for at teste nye metoder af, som skaber trivsel for de studerende fremadrettet. Konsekvenserne af COVID-19 har medført nye måder at gøre tingene på, og vi kan lære og drage nytte af disse erfaringer, så vi søger nye løsninger til omstillingen af undervisningen,« siger Peter Schwalbe.

Hos CORO, CO-lab Roskilde, der står bag COCONF, er direktør Karolina E. Osipowska stolt over at så mange uddannelsesinstitutioner bruger COCONFs rammer til at gå sammen om at få trivslen tilbage.

»Det er fantastisk at opleve, hvordan uddannelsesinstitutionerne i Roskilde altid er så proaktive. De har kendt til, at der har været et problem, og det har de handlet på. De unge arbejder selv aktivt med deres egen trivsel ude på uddannelsesinstitutionerne, mens uddannelserne stiller organisationer og rammer til rådighed, hvor løsningerne kan testes. På den måde tager de unge og uddannelsesinstitutionerne i fællesskab ansvar for de unges trivsel, mens virksomheder og organisationer ligeledes får mulighed for at byde ind med løsninger, der kan inspirere og udvikle nye metoder og koncepter til gavn for tusindvis af unge – ikke bare i Roskilde, men også andre steder i landet,« siger Karolina E. Osipowska.

Læs hele artiklen her: Artikel DB Roskilde 161021
Udgivet i Roskilde Dagblad, skrevet af Lasse Petersen.