Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Showcase af prototyper til styring af Mental Shower

28. februar 2020

Med Steen Hillebrecht i spidsen er studerende fra Zealand – Sjællands Erhvervsakademi med til at udvikle prototyper af brugergrænseflader til styring af Mental Shower. Dermed bidrager de - sammen med Vent2U, Climaid, Danfoss, Fischer Lighting, DTU og KE Fibertec - til at skabe et bedre indeklima på skoler og storkontorer med det enkelte individ i fokus. 

Vent2U IVSCLIMAIDDanfossKE Fibertec AS og Fischer Lighting er gået sammen med Zealand - Sjællands Erhvervsakademi og DTU - Technical University of Denmark om udviklingen af det tekniske armatur - Mental Shower - som giver det enkelte individ mulighed for at optimere sit mikromiljø vha. luft, lys og temperatur. Mikromiljøet i indelivet ligger for Mental Shower i næsehøjden, lige der hvor respirationen sker. Projektdeltagerne har udviklet en teknologi, hvor der kan leveres udeluft i mikromiljøet, der er mindst mulig blandet med forureninger fra omgivelserne og ubrugt af andre i lokalet. Samtidig er der indbygget belysning, der er tæt på dagslysets kvaliteter i øjenhøjden

Mental Shower har et stort potentiale til at kunne implementeres i alt fra sengestuer på hospitaler og plejehjem til storkontorer og folkeskoler. Multimediedesign-studerende fra Zealand har udviklet brugergrænseflader vha. brugerundersøgelser for derigennem at understøtte disse forskellige brugergruppers behov bedst muligt. Udover prototyperne afleverer de studerende deres rapporter til virksomhederne samt datamatikeruddannelsen på Zealand – Sjællands Erhvervsakademi, som efter sommerferien vil arbejde på at videreudvikle prototyperne. Hold løbende øje med processen i CORO, Co-lab Roskildes nyhedsbrev og på vores LinkedInLillian Katrine Kofod, hovedansøger i projektet, fortæller: ”Det er inspirerende at arbejde med unge mennesker, som går til opgaverne med gå-på-mod og nytænkning. Vi er i et forløb, hvor vi lærer af hinanden. De får vores case, som bruges til at udvikle deres kompetencer, mens vi ved endt uddannelsesforløb står med rapporter og prototyper, som løfter projektets viden og gør, at projekt Mental Shower er et skridt tættere på målet”. Læs mere om projektet her.