Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Roskildes studerende går forrest i udviklingen af fremtidens løsninger

28. september 2020

Over 1300 elever og studerende fra Danmarks Tekniske Universitet, Himmelev Gymnasium, Roskilde Handelsskole, Roskilde Katedralskole, HTX Roskilde, Roskilde Universitet, Skt. Josef Skole, Hf & VUC Roskilde og Zealand Erhvervsakademi deltager til dette års COCONF20. Her vil de indgå i workshops, gennemføre Innocamps, tage på virksomhedsbesøg og gå i direkte dialog med udfordringsgiverne. Innovationsforløbet kulminerer til COconference d. 20. november, hvor de mest innovative løsninger bliver pitchet, og de studerende kan vinde 10.000 DKK, 15.000 DKK og 20.000 DKK samt indgå i et samarbejde med årets udfordringsgivere.

”I skolen får man tit en opgave, som man løser og sætter to streger under. Sådan er det ikke i den virkelige verden, her består udfordringen i at forstå et behov eller et problem.” Sådan forklarer Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt, Teamleder for Energi & Bæredygtighed hos Boligselskabet Sjælland, efter at have deltaget i virtuel Q&A-session, hvor han besvarede spørgsmål og udfordrede de studerende.

Gennem 26 virksomhedsbesøg og virtuelle såvel som fysiske Q&A-sessions sætter CORO Co-lab Roskilde rammerne for virkelighedsnær læring og udvikling når over 1300 elever og studerende aktiveres til at arbejde med seks cases stillet af virksomhederne ARGO, Boligselskabet Sjælland, Erhvervsforum Roskilde, Fors A/S, JKS A/S, ROCKWOOL Group, Roskilde Kongrescenter og Roskilde Kommune.

Safar Azizi, underviser på HF & VUC, finder denne mulighed givende for hans studerende og forklarer: ”Det er fedt, at nu når mine kursister arbejder intensivt med ARGOs udfordring, at de så har mulighed for at komme ud og se virksomheden i virkeligheden – det bør helt klart gentages.”

Vi glæder os til at modtage de studerendes kreative og innovative løsninger, som sendes til info@corolab.dk inden d. 2. november 2020.