Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Innovationsdistrikt Sjællands første innovationssamarbejde

28. november 2019

Det første innovationssamarbejde under Innovationsdistrikt Sjælland har tidligere på efteråret fået bevilling til at udvikle Klimaknappen – et samarbejde mellem NorthQ, Climaid, Danfoss og Boligselskabet Sjælland, der opstod til COCONF18 og som nu arbejder innovativt med energioptimering i almene boliger.

Tidligere på året blev CORO, Co-lab Roskilde operatør på EU-regionalfondsmidler til at fremme innovationen i Region Sjælland. SMV’ere kan få op til 1.1 mio. DKK til udvikling af ny løsning, som bl.a. dækker over 100% finansieret ekspertise fra partnerkredsens forskere - DTU, PH Absalon, RUC og Zealand - Sjællands Erhvervsakademi. Det første samarbejde er nu skudt i gang, og der arbejdes målrettet med løsningen til at optimere energiforbruget i boligselskabets boliger ved at påvirke beboernes måde at styre deres termiske komfort - med udgangspunkt i beboernes adfærd. Udviklingen af Klimaknappen er baseret på allerede eksisterende og testede løsninger, hvor sammenspillet på tværs af disse skal udvikles & sammenkobles i en ny applikation. Innovationssamarbejdet arbejder med energioptimering på en ny måde, som ikke tidligere er anvendt i boliger. Til udviklingen af klimaknappen stiller Boligselskabet Sjælland viden og real-life testplatforme til rådighed, så beboernes energiadfærd bliver inddraget fra begyndelsen. Real-life testplatforme dækker i dette tilfælde over op mod 40 boliger, som får testet Klimaknappen løbende i projektet. Christian Von Scholten, CEO & Founder af NorthQ, fortæller: "Innovationsdistrikt Sjælland giver os muligheden for, at vi sammen kan udvikle et produkt, som i dette tilfælde er direkte tilrettelagt markedet. Med 100% finansieret ekspertise får vi løftet vidensniveauet til selve udviklingen gennem adgang til viden, som vi selv ville have svært ved at skaffe. Ved at gå sammen i et partnerskab udvikler vi et innovativt produkt, som vil sikre bedre energioptimering og dermed løfte på FN’s Verdensmål.”

Udover Klimaknappen er der flere projekter i pipeline, som strækker sig over flere områder såsom byggeri, digitale koncepter, turisme & fødevarer, og vi glæder os til at løfte sløret for projekterne fremadrettet. Går du med tanker om at udvikle en innovativ løsning, som du mangler hjælp og medfinansiering til, så er dette måske projektet for dig. Læs mere her eller tag kontakt til Katja Søgård Johansen på tlf. 2686 8728 eller Christina Melgaard på tlf. 2165 4999.

Projektet er støttet af EU-regionalfondsmidlerne fra 2019-2021. Partnerkredsen består af Zealand - Sjællands Erhvervsakademi, Roskilde Universitet, Professionshøjskolen Absalon, DTU samt CORO, Co-lab Roskilde