Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Fra cykelvrag til genbrugsguld

29. maj 2020

Cirkulær Cykeløkonomi er det nyeste – og 10. – projekt under Innovationsdistrikt Sjælland. Projektdeltagerne vil udvikle og teste en cirkulær forretningsmodel med visionen om at revolutionere genbrug af cykler i Danmark og sætte standarden for en ny og innovativ cirkulær cykeløkonomi. Forretningsmodellen vil udarbejdes med fokus på alle tre bundlinjer: Miljømæssig gevinst gennem genbrug, social gevinst gennem et værksted for udsatte borgere, og en økonomisk bæredygtig forretning på baggrund af en kundetilpasset og skalerbar løsning.

Projektet har til formål at tilbyde billige, brugte cykler til studerende og medarbejdere i virksomheder beliggende i Region Sjælland, samtidig med at flere cykler genbruges og social gevinst skabes.

Projektdeltagerne består af The BikeBuddies, KeepGoing ApS, ARGO og Zealand – Sjællands Erhvervsakademi, og projektet forventes afsluttet i foråret 2021. Ved endt projekt er der en færdigudviklet forretningsmodel, som er testet og tilpasset markedet. Projektet er en del af Innovationsdistrikt Sjælland, som er finansieret af EU's Regionalfondsmidler til at styrke innovationen i SMV'er i region Sjælland.

Læs mere om projektet her.