Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Første hold virksomhedsbuddies certificeret

30. juni 2021

Den 8. juni slog vi dørene op for den første buddytræning i projekt Varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Virksomhedsbuddies er vigtige nøglepersoner i projektet, som har til mål at få 120 udsatte ledige fra Roskilde i job pr. december 2022 og udvikle en ny beskæftigelsesmodel. Buddyerne agerer motiverende coach, sikrer god onboarding og bidrager til udvikling og fastholdelse af de nye medarbejdere på arbejdspladsen.

I løbet af træningen blev deltagerne introduceret til konkrete værktøjer, metoder og teorier, der hjælper dem med at blive klædt på til rollen som buddy og til at tage godt imod nye medarbejdere. De nye buddies bidrager samtidig til at udvikle og kvalificere buddytræningsprogrammet, som løbende justeres projektets skræddersyede forløb.

Træningen fandt sted på Professionshøjskolen Absalon, hvor også Roskilde Kommune var til stede til at inspirere deltagerne og fortælle om kandidaterne, der er tilknyttet projektet.

En stor tak skal lyde til alle deltagerne fra Chr. Hansen, Burger King, De Forenede Dampvaskerier A/S, Constructa, Polygon DB og Roskilde Festival for at deltage aktivt i træningen og for at være med til at gøre en forskel.

Buddytræningen er en del af en større buddyordning, som er udviklet af CORO, Professionshøjskolen Absalon, Chr. Hansen, CLAVIS sprog og kompetence, Roskilde Kommune, Roskilde Tekniske Skole, Roskilde Universitet, VUC Roskilde, ZBC og Zealand – Sjællands Erhvervsakademi i forbindelse med projekt Varig tilknytning til arbejdsmarkedet, der i et tæt samarbejde mellem virksomheder, videninstitutioner, social økonomiske virksomheder og Roskilde Kommune skal udvikle en skalérbar beskæftigelsesmodel og samtidig sikre 120 udsatte ledige i job.

Projektet tager udgangspunkt i skræddersyede forløb og er et udviklingsprojekt, der løbende justeres i takt med at beskæftigelsesmodellen afprøves. Lignende gør sig gældende for buddyordningen, som revurderes og videreudvikles i samspil med buddyerne i forbindelse med deres månedlige opfølgninger, hvor de deler viden og erfaringer hinanden imellem. Buddyordningen er således med til at danne ramme om den nye beskæftigelsesmodel.

Læs mere om projektet her.

Kontakt Senior Projektleder Pernille Sederberg på pernille@corolab.dk, hvis du skal være med til at gøre en forskel.