Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

En både hård og blød pakke

17. december 2019

De innovative terrorsikringsløsninger, som vi i 2018 bidrog til prototyping og test af i Roskilde, er nu på markedet. Det er en skøn julegave at se, hvordan løsninger - som aktører fra ca. 20 forskellige organisationer på tværs af sektorer har bidraget til at udvikle - begynder at blive udbredt.

CORO-medlemmerne DTU, ROCKWOOL Intl. A/S, Roskilde Festival, Roskilde Kommune, Roskilde Universitet og Østsjællands Beredskab var blandt de aktører, der i 2018 var med til at udvikle og demonstrere nogle nye terrorsikringsløsninger, som skulle skabe merværdi i byrum og til events. Det foregik i en designproces, hvor der bl.a. blev gennemført brugerstudier, en co-creation session og en workshop med andre innovatører og interessenter, samt konstruktion og test af prototyper i forbindelse med Roskilde Unplugged på Stændertorvet, Roskilde Festival ved Bakkesvinget og til Rabalder Festival på Musicon.
Nu producerer og markedsfører virksomheden Zhelt human defense ApS (www.zhelt.dk) det første produkt, der bygger videre på de indsigter omkring fordele og muligheder, som blev skabt undervejs i forløbet.
KIBO Sikring A/S, der også var involveret i den tidlige designproces, har i forbindelse med brug af produktet til et julearrangement i Århus spurgt de forbipasserende om deres oplevelser – se video på: https://www.linkedin.com/posts/kibo-system-a-s_aarhus-sikring-denmark-activity-6608664401853599744-X5nR