Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

COCONF har fået vokseværk

28. november 2019

Interessen i COCONF er boomet siden det for første gang løb af stablen 2017. Den 20. november 2019 kulminerede COCONF19-forløbet i et brag af en fest, hvor morgendagens løsninger blev pitchet, og dagen tiltrak attraktive oplægsholdere såsom undervisnings- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og hjerneforskeren Peter Lund Madsen.

Endnu engang er Roskilde centrum for etablering af nye partnerskaber mellem innovative aktører, som tager et samfundsansvar. Gennem innovationsforløbet COCONF19 har 450 aktører fra erhvervslivet og 850 studerende udarbejdet nytænkende løsninger på aktuelle samfundsudfordringer. På tværs af brancher og kompetencer har de i fællesskab løftet på FN’s Verdensmål gennem innovationssamarbejder, og det har resulteret i 98 løsningsforslag – 30 fra virksomheder og 68 fra studerende. Den 20. november blev 39 løsningsforslag pitchet, hvoraf de 12 mest innovative løsninger blev hyldet. Fejringen fandt sted i selskab med blandt andre uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, som besøgte Roskilde Universitet for første gang, hvor hun i sit oplæg gav et indblik i politiske ambitioner om grøn forskning og nye løsninger – og krydrede dette med en god portion motivation til især arrangementets yngre publikum. Roskildes borgmester Tomas Breddam fulgte stærkt efter og hyldede initiativet til nye innovationssamarbejder med Roskilde som samlingspunkt for innovative løsninger til gavn for hele samfundet.

Nu er nye partnerskaber i støbeskeen, og vi glæder os til at udvikle projekterne. Projekterne har mulighed for at søge medfinansiering under Innovationsdistrikt Sjælland til udvikling af løsningen, hvor der via. regionalfondsmidler er mulighed for at få støtte til en værdi af op til 1.1 mio. DKK - hertil bl.a. at få løsningen testet hos en markedsrepræsentant. COCONF er - udover de involverede 23 partnere - blandt andet støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og er en del af projektet ”Innovationsdistrikt Sjælland”, hvor mindre virksomheder i Region Sjælland geares gennem støtte til udvikling af nye innovative løsninger. Læs mere om Innovationsdistrikt Sjælland her.