Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Bæredygtighed og COCONF18

04. januar 2019

Jo mere vi hver især gør for at udnytte og gentænke eksisterende ressourcer og forretningsmodeller, jo mere mindsker vi klimabelastningen og gør jorden til et bedre sted at være. COROs bæredygtighedsstrategi til blandt andet COCONF18 var et eksempel på, at selv små ændringer kan have et impact.

Vidste du f.eks. at CO2-udledningen fra produktion af en liter postevand fra Hovedstadens centrale forsyning er 750 gange lavere end fra en liter flaskevand. Eller at der smides 50 billioner plastikflasker ud hvert år og mange af dem desværre havner i naturen og i havet. Vi minimerede både brugen af engangsplastikflasker og drak vores underskønne postevand af genanvendelige flasker fra FORS.

Vidste du, at vandforbruget ved at producere 500 gram hakket oksekød svarer til 129 brusebade. Ifølge Tænketanken Concito kan klimavenlige kostændringer alene reducere fødevaresektorens drivhusgasudledning med 34-64% i 2050. Derfor valgte vi i år at undgå oksekød på menuen, der blev leveret af den socialøkonomiske virksomhed Cafe Freunde. Maden blev serveret på bambusskåle og med -bestik fremfor plastik. Initiativet er på forkant med den nye lovgivning fra EU-Kommissionen om at udfase engangsplastikbestik, service og sugerør. Kommissionen vurderer at dette vil reducere plastikgenstande langs strande med 17 procent.

Blomsterne kom fra den socialøkonomiske virksomhed Grennessminde og vaserne var indkøbt på ARGOs gensalgsbutik. På den måde støtter vi nogle af de initiativer, der hjælper de ca. 130.000 mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Se i øvrigt filmen fra Finale- og Konferencedagen ovenfor her.