Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Workshop 10. oktober 2019 på Roskilde Handelsskole

Workshop 10. oktober 2019 på Roskilde Handelsskole

Bæredygtige løsninger med lavbegroninger

30. oktober 2019

Hvordan er mulighederne for at udvikle nye produkter, hvor begroninger af lav og beslægtede vækster indgår? Aktører fra 14 forskellige organisationer vurderer, at der er et stort kommercielt potentiale. Gevinster kan høstes med hensyn til både det æstetiske udtryk og i forhold til funktionalitet samt ressourceeffektivitet ved at anvende det på eksempelvis tage og facader af bygninger.

Lotte Foght-Sørensen fra Mangor & Nagel Arkitekter udtaler: "Det var dejligt at dele tanker om begroninger med en bred skare af bygherrer, producenter og eksperter. Udover potentielle samarbejdsmuligheder blev vi alle klogere og fik god inspiration med hjem til at benytte begroninger som naturens graffiti".

Først er der dog behov for at skabe mere viden om, hvordan væksterne kan dyrkes på en kontrolleret og styret måde samt at vise, at det virker i praksis. Det vil vi arbejde videre med og løbende holde jer opdateret.

Workshoppen blev gennemført den 10. oktober 2019 som led i et samarbejde på baggrund af COCONF18, hvor Mangor & Nagel Arkitekter leverede vinderløsningen på udfordringen stillet af ROCKWOOL International A/S. Se mere her.

Deltagende organisationer til workshoppen var: Aarbogh Business Partner ApS/Nittedals Taktorv, Anlægsgartner Gottlieb A/S, Aarhus Universitet, Boligselskabet Sjælland, Byggros A/S, CORO Co-lab Roskilde, GR2 architecture, Københavns Universitet, Legro Gartneri, Mangor & Nagel Arkitekter A/S, Nykilde ApS, ROCKWOOL International A/S, Roskilde Kongrescenter og Teknologisk Institut.