Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

30.06.21: Danske proteinafgrøder til fremtidens køkken

30. juni 2021

Der er behov for at udvikle nye, velsmagende og plantebaserede fødevarer af danske høj-proteinafgrøder såsom quinoa, linse og kikært, der på en klimavenlig måde vil udvide landbrugets agro-biodiversitet, og øge fødevarediversiteten. Dette peger ligeledes ind i Fødevarestyrelsens nye kostråd fra 2021, der anbefaler en kraftig stigning i indtag af proteinafgrøder, som alternativ til kød.

Klimakrisen har stigende betydning for vores liv på jorden og kræver derfor her og nu handling på mange planer. Landbrugsproduktionen og vores valg af fødevarer har stor betydning for vores muligheder for at reducere emission af klimagasser. Mange nye proteinrige afgrøder er på vej ind i den danske landbrugsproduktion, og vil på sigt kunne medvirke til en reduktion af animalske fødevarer, idet de ernæringsmæssigt indeholder en balanceret aminosyresammensætning. Der mangler dog en etablering af markedet, en stabil efterspørgsel, og attraktive produkter, før landmænd vil kaste sig ud i en produktion.

Innovationssamarbejdets partnere består af ChefFugl Food&Event, Contempehrary, Food Solutions, INSP!, Københavns Madservice, Nordlie Food, Quinoa Quality ApS, Simple Feast, Simply Cooking med Martin og Professionshøjskolen Absalon, der sammen repræsenterer hele værdikæden. Med deres indgående viden om alt fra dyrkning af danske proteinafgrøder, udvikling af danske plantebaserede produkter og måltidskasser samt de forskellige aftagermarkeder, vil de bane vejen for danske proteinafgrøder til fremtidens køkken. De nye fødevareprodukter forventes at kunne præsenteres på markedet til maj 2022, hvor projektet afsluttes.

Læs mere her eller se med i videoen her, der er udarbejdet af Quinoa Quality og giver et indblik i projektet.

Projektet modtog tilsagn under Innovationsdistrikt Sjælland i april 2021 og det forventes afsluttet i maj 2022. Du er velkommen til at kontakte projektleder Anna på anna@corolab, hvis du vil høre mere.