Nyhedsbrev

Få nyheder om COROs aktiviteter direkte i din indbakke - så kan du løbende følge med i, hvordan vi på nye måder skaber nye muligheder.

Projekt Dansk Wagyu afsluttes med stor succes

29. oktober 2021

”Vi har arbejdet med alt fra forretningsplaner og strategier til udviklingen af nye retter og produkter, der kan være med til at udvide markedet for Wagyu-kød. Hele processen fra opdræt til middagsbordet har været i spil. Vi har nørdet med, hvordan vi gør det nemt og ligetil for forbrugerne at opnå den bedste smagsoplevelse ved blandt andet at udarbejde tilberedningsvejledninger, marinader og opskriftsbøger.” Sådan beskriver Jørgen Larsen projektforløbet for Dansk Wagyu. Siden april 2020 har Larsen & Lange ApS, ChefFugl Food&Event, Kosakgården, INSP! Media, Professionshøjskolen Absalon og Zealand – Sjællands Erhvervsakademi skabt rammerne for et struktureret marked for Dansk Wagyu under Innovationsdistrikt Sjælland. Som led i projektet har Jørgen Skou Larsen fået hjælp til at dokumentere, hvordan kødet reagerer ved forskellige stegetemperaturer, hvordan utraditionelle udskæringer kan sikre større.  anvendelse af de forskellige typer af kød (Se mere her) og hvordan kødet skal nedfryses for at minimere dryptabet – tiltag, der har sikret et vitalt vidensgrundlag for potentialet i kvalitetskød.
Derudover er Dansk Wagyu ApS oprettet som nyt CVR.nr. i Roskilde, hvis logo er blevet varemærkebeskyttet gennem projektet, og efter projektets afslutning er Dansk Wagyu i gang med at eksportere til bl.a. Tyskland og Sverige.
Ydermere er en af kalvene fra Bondegaarden blevet opkaldt efter vores projektleder Christina Melgaard. Det kan du læse mere om her. Jørgen understreger: ”Uden Innovationsdisrikt Sjælland havde vi aldrig fået åbnet dørene til den nødvendige forskerbistand og de nødvendige samarbejdspartnere, som har gjort, at virksomheden Dansk Wagyu ApS efter projektets afslutning når nye højder”.